Cinler

Cinler

Cinlerin Varlığına İman Etmenin Hükmü

Cinlerin varlığına inanmanın ve varlıklarını kabul etmenin hükmü nedir? Onların varlıklarını kabul etmeyen için günah söz konusu mudur? diye sorulursa şöyle cevap verilir:

Kitab-ı aziz ve pâk sünnet -ileride geleceği üzere- varlıklarına delil teşkil etmekte olduğu gibi, icmâ’ da onların varlıklarına delâlet etmektedir. Buna göre herhangi bir kimsenin varlıklarını inkâr etmesi caiz olamaz. İbn Hazm’ın “el-Fısal fi’l-Mileli ve’l-Ahvâi ve’n-Nihal” adlı eserinde şöyle denilmektedir: “Bütün müslümanlar bu hususu icmâ’ ile kabul etmişlerdir.

Devamını oku

Atasözleri ve Anlamları “Abanın Kadri Yağmurda Bilinir”

Atasözleri ve Anlamları

“Abanın Kadri Yağmurda Bilinir”

Abanın kadri yağmurda bilinir.

Abanın kadri yağmurda bilinir atasözü içinde geçen aba bu nitelikte olan bir giysidir. Kepenek olarakda bilinen bu giysiyi çobanlar zor hava şartlarından korunmak için kullanırlar. Onlar için gerekli ve değerli bir giysidir.

Devamını oku

Masal

Masal

“Uçan Sandık”

Bir zamanlar bir tüccar varmış; öyle zengin, öyle zenginmiş ki, istese bütün caddeleri, sokakları gümüş paralarla kaplatabilirmiş. Ama böyle bir şey yapmamış tabii; parasını nerede kullanacağını gayet iyi bilirmiş çünkü. Cebinden bir kuruş çıkarsa, mutlaka iki kuruş kazanırmış karşılığında.

Evet, bu adam akıllı bir tüccarmış, ama herkes gibi o da ölmüş sonunda. Bütün mirası oğluna kalmış. Tüccarın oğlu parayı har vurup harman savurmaya başlamış; her gece maskeli balolara gitmiş, kâğıt paralardan uçurtmalar yapıp uçurmuş, altın paraları taş yerine kullanıp suda kaydırıp eğlenmiş. Tabii serveti kısa zamanda suyunu çekmiş; bir avuç bozuk para, bir çift eski terlik ve yırtık pırtık bir hırkadan başka hiçbir şeyi kalmamış.

Devamını oku

Aslan

Aslan

Aslan: “Ormanların Kralı” olarak tanırız onu kim kral yapmıştır bilinmez ama doğrusu bu sıfar ona çok yakışmaktadır. Kocaman yelesi, kükremesi ve heybetli görüntüsüyle, ormanların hakimidir aslan. Büyük şehirlerde aslanları sadece hayvanat bahçelerinde görseniz de, aslanların gerçek vatanı Afrika’dır. Aslanlar çok eskiden Anadolu da bile yaşardı. Bu gün ise Asya’da sadece Hindistan’da yaşarlar.  Aslanların normal ömrü 15 yıldır ama, hayvanat bahçelerinde çok güzel bakıldıkları için 25 yıl yaşayan aslanlar vardır. Aslan; etobur,  yani etle beslenen hayvandır. Aslanlar sürü halinde avlanır. Biri avı tuzağa düşürür diğerleri de üzerine saldırır.  Ceylanlar, zürafalar, antiloplar, ve zebralar aslanın temel besin maddeleridir.

Devamını oku

Cin

Cin

Sözlükte cin çoğul bir cins isimdir, tekili “cinnî” diye gelir. Bu (gizlenmek) demek olan “elictinân” kökünden gelmektedir ki; bu da örtü ile örtülmek, gizlenip saklanmak demektir.  Onlara bu ismin veriliş sebebi insanlara karşı örtülü olmaları ve görünmeyişleridir.1[1] Çoğulu “cennân” diye geldiği gibi; çoğul olarak onlardan “el-cinne” diye de sözedilir.2[2]

Devamını oku

Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler

Yüzyıllardır çoğu hastalığa derman olan şifalı bitkiler, özellikle 21. yüzyılda bilim ve teknolojideki gelişmelerin ve araştırmaların artmasıyla, hemen hemen her hastalığa derman olabilecek duruma gelmiştir. Gerektiği miktarda ve kullanım dozajı uzmanlar tarafından belirlendikten sonra uygulaması yapılacak olan bitkisel tedavi ve yöntemlerin çare olamayacağı hiçbir hastalık yoktur. Bugün kullanılan bütün tıbbi ilaçların özünün bitkiler olduğu düşünüldüğünde, bitkisel tedavi yöntemlerinin ne kadar geçerli olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte, bitkisel tedavi yöntemlerinde, çoğu ilaçtaki gibi kimyasal yan çözümlemelerin bulunmayışı, bitkilerle tedaviyi dada da önemli kılmaktadır.

Devamını oku

Masal: “KRALİÇE ARI” Masalı

Masal: “KRALİÇE ARI” Masalı

Uzun yıllar önce, uzaktaki ülkelerden birinde, üç erkek kardeş yaşardı. En büyük kardeş ve ortanca kardeş hayvanlara hiç acımazlardı. Hayvanları çok seven Mey isimli küçük kardeşlerini de pek sevmezlerdi.

Bu üç kardeş, bir gün kırlarda dolaşmaya gittiler. Önce bir karınca yuvası gördüler.

Büyük ve ortanca kardeşler, hemen yuvaya çubuk sokup karıncaları rahatsız etmeye başladılar. Mey, büyük kardeşlerine engel oldu.

Devamını oku

İslâm Nedir?

İslâm Nedir?

Allah’ın bütün peygamberler aracılığıyla gönderdiği dinin ortak adı “İslâm”dır. İslâm, inananları hem dünyada hem de ahirette mutluluğa ulaştıracak dindir. Bu dine inanan kimselere “Müslüman” denir. Bizleri Müslüman olarak yarattı ve Müslüman olarak yarattığı için Rabbimize hamd olsun.

Devamını oku

Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Yolu

Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Yolu

Hızlı kilo verebilmenin yolu metabolizmanızı hızlandırmaktan geçer. Şimdi daha hızlı kilo verebilmek için metabolizmamızı hızlandırmamın yollarını keşfedelim.

Vücudun aldığı kaloriyi ne kadar hızlı yaktığı  değişik faktörlere bağlı olur. Bazı kişilerin metabolizmasının hızla çalışması genetik olarak doğuştan gelir.  Erkekler dinlenme süresinde bile kadınlara oranla daha çok kalori yakmaktadırlar. Metabolizma, sanki kurulmuş bir saat gibi 40 yaşından sonra düşmeye ve zayıflamaya başlar.  Bu süreci konrtol edemezsiniz de, metabolizmayı hızlandırmanın çeşitli yolları da vardır.  İşte metabolizmayı hızlandırmanın 10 yolu;

Devamını oku

Kısa Hikayelerden: “Mağrur Genç” Hikayesi

Kısa Hikayelerden: “Mağrur Genç” Hikayesi

Bir ağanın oğlu, ziraat tahsili için Avrupa‘ya gider. Seneler sonra oğul, babasının çiftliğine döndüğünde ilmiyle mağrur bir eda içindedir. Köyü bir anda kalkındıracağını, bütün eski usulleri terk edeceğini söyler. Bir gün bahçede babasıyla gezerken etrafındaki ağaçları göstererek: Kısa Hikaye

– Baba! ben bu ağaçlardan senede iki defa armut alabilirim, Avrupa’da buna dair pek çok kitap okudum! babası yüzünde hafif bir tebessümle:

Devamını oku