HİSSE SENEDİ İLE DEĞİŞTİRİLEBİLİR TAHVİL

HİSSE SENEDİ İLE DEĞİŞTİRİLEBİLİR TAHVİL

Diğer Menkul Kıymetler 

Hisse Senedi ile Değiştirilebilir Tahvil

Hisse Senedi ile Değiştirilebilir Tahvil, Ortaklık tarafından çıkarılan ve ihraççı ortaklığın sermaye artırımı suretiyle çıkaracağı paylara veya izahname ve sirkülerde belirtilen esaslar çerçevesinde temin edilen ihraççı paylarına dönüştürme hakkı veren menkul kıymetlerdir.

HDT’nin vadesi 1 yıldan az olamaz. HDT’lerin hisse senetlerine dönüştürülmesi vade başlangıç tarihinden itibaren en erken 1 yıl sonra yapılabilir. HDT’lerin halka arz yolu ile satılacak olması durumunda, ihraççının paylarının borsada veya teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem görmesi zorunludur. Hisse senedine dönüştürülebilir tahvillerde; İtfa planına bağlı olarak, Ortaklığın talebine bağlı olarak, Tasarruf sahibinin talebine bağlı olarak dönüştürme yapılabilir.

Devamını oku

KARA İŞTİRAKLİ TAHVİL

KARA İŞTİRAKLİ TAHVİL

Diğer Menkul Kıymetler 

Kara İştiraklı Tahvil

Kara İştiraklı Tahvil, İhraççılar esas sözleşmelerinde veya varsa özel mevzuatlarında hüküm bulunmak kaydıyla kâra iştirakli tahvil çıkarabilirler. Kâra iştirakli tahvillerin anapara ödemesi vade sonunda yapılır. Nama veya hamiline yazılı olabilirler.

Devamını oku

Diğer Menkul Kıymetler  “Katılma İntifa Senedi (KİS)”

Diğer Menkul Kıymetler  “Katılma İntifa Senedi (KİS)”

Katılma intifa senedi

 

İntifa Senetleri 3’e Ayrılır; Katılma İntifa Senedi (KİS), Kurucu intifa senedi, Adi intifa senedi,

Katılma intifa senedi
– Adi intifa senedi
– Kurucu intifa senedi

İntifa, kelime anlamı itibariyle, “faydalanma, yararlanma” demektir. Dolayısıyla, Katılmaintifa senedi “anonim şirkette herhangi bir payı ifade etmeyen, dolayısıyla ortaklık hakları tesis etmeyen, ancak sahibine söz konusu mal varlıksal hakları tanıyan değerli evrak veya menkul kıymet niteliğini haiz olan senet” olarak tanımlamak mümkündür.

Devamını oku

ÇOCUK GELİŞİMİNİ AÇIKLARKEN KULLANILAN KAVRAMLAR

ÇOCUK GELİŞİMİNİ AÇIKLARKEN KULLANILAN KAVRAMLAR

Çocuk Gelişimini açıklarken kullanılacak kavramlar. Gelişimi tam olarak anlayabilmek için öncelikle gelişim ile ilgili kavramları bilmekte fayda vardır. Bu kavramlar büyüme, gelişme, olgunlaşma, öğrenme, hazırbulunuşluk ve kritik dönemlerdir (Senemoğlu, 2005). ÇOCUK GELİŞİMİ

Büyüme: Fiziksel olarak gelişme yani vücudun boy, kilo ve hacim olarak artmasıdır. Vücudun organlarının herbirinin büyüme hızı ve büyüme zamanı farklı olabilmektedir. Bazı organlar gelişimlerini okul öncesi çağda tamamlarken bazı organlarda (örneğin üreme organları) gelişimlerini ergenlikte tamamlar.

Devamını oku

ÇOCUK GELİŞİMİNİN ÖZELLİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİNİN ÖZELLİKLERİ

Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişiminin Özellikleri;

Gelim Bir Bütündür. Bütün gelişim alanları birbirini etkiler. Zihinsel alandaki gelişme diğer gelişim alanlarını etkileyebileceği gibi duygusal alandaki gelişme de zihinsel-sosyal-bedensel gelişimi etkileyebilmektedir. Çocuk Gelişiminin Özellikleri

Gelim Süreklidir. Doğum öncesi döllenmeyle başlar ve ölünceye kadar devam eder.

Devamını oku

KÂR VE ZARAR ORTAKLIĞI BELGESİ (KZOB)

KÂR VE ZARAR ORTAKLIĞI BELGESİ (KZOB)

Diğer Menkul Kıymetler – Kâr ve Zarar Ortaklığı Belgesi (KZOB)

(KZOB) Kâr ve zarar ortaklığı belgesi, İhraççıların, her türlü finansman ihtiyaçlarını karşılamak için, katılımcıları kâr ve zarara ortak etmek üzere çıkardıkları bir menkul kıymettir.  

Halka arz edilmeksizin veya halka arz edilerek satışları mümkündür. Halka arz edilerek satılmak üzere ihraç edilecek kar ve zarar ortaklığı belgelerinin hamiline, halka arz edilmeksizin satılmak üzere ihraç edilecek olanların ise nama yazılı olarak ihraç edilmeleri şarttır.

Devamını oku