Girişimcilik Nedir?

Girişimcilik Nedir?

“Girişimcilik Nedir?” sorusu günümüzde hele hele internet ortamında cevabı çok arananlar arasında olan bir sorudur. İnsanlar adeta girişimci olmak için yarışa girmişlerdir. Günümüz hayat şartları ve  özel sektörün zorluğu insanları girişimci olmaya yöneltmiştir.  Çevremde gördüklerimden yola çıkarak, insanlar eskiden “nerde çalışabilirim?” diye düşünürken şimdi “nasıl bir iş kurarım?” düşüncesine girmişlerdir.

Devamını oku

Serbest Piyasa Nedir?

Serbest Piyasa Nedir?

Serbest piyasa, herhangi bir ürünün fiyatının alıcı ve satıcının, karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlenmiş olduğu piyasadır.  İşlemler  arz ve talebe dayalıdır.  Serbest piyasalarda tüm alım satımlar gönüllü yapılır. Mal piyasaları için kullanıldığı gibi üretim faktörleri piyasaları için de kullanılmaktadır.

Devamını oku

Hisse Senedi Nedir?

Hisse Senedi Nedir?

Hisse senedi, şirketlerin sermaye ortaklıklarını belgelemek için verdikleri yasal şartlara uygun kıymetli evraktır. Bir şirkete ait hisse senedini satın alan kişiler o şirketin ortakları arasına girerler. Hisse senedi şirket ile hisse sahibi arasındaki ilişkiyi ifade eder.  Hisse senetleri, bir ortaklığı ve mülkiyeti temsil etmektedir. Her sermaye şirketi hisse senedi çıkaramaz.  Hisse senedi çıkarabilecek olan şirketler, anonim şirketler, sermayesi paylara bölünmüş olan

Devamını oku

Tahvil Nedir?

Tahvil Nedir?

Tahvil, devletin ya da özel sektör anonim şirketlerinin kaynak bulmak için borçlanarak orta ve uzun vadeli fon sağlamak üzere çıkarttıkları vadesi bir yıldan uzun borç senedidir.

Tahvillerin alım satım işlemleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın belirlediği kurallar çerçevesinde,  rekabete açık olarak  işlem görmektedir.

Devamını oku