Bankalararası Kart Merkezi – BKM Nedir? Görevleri Nelerdir?

Bankalararası Kart Merkezi – BKM Nedir? Görevleri Nelerdir?

Bankalararası Kart Merkezi – BKM

Anonim şirket pozisyonunda, kar amacı gütmeyen bir kurumdur ve merkezi İstanbul’da bulunmaktadır. Banka kartları ve kredi kartlarının takas ve mutabakatını sağlamak üzere 1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığında kurulmuş olan, tüzel kişiliği haiz bir ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi nakit para olmadan ödemenin gerçekleştirilmesi adına son derece önemli kuruluşlardan biridir.

BKM aracılığıyla bankalar birbirleri adına yaptıkları kredi kartı ve banka kartı ödemelerinin takasını ve mutabakatını sağlamaktadır. BKM netleştirme usulüne göre çalışmaktadır ve netleştirme sonucu oluşan borçların mutabakatı TCMB İstanbul Şubesi nezdinde bulunan hesaplar üzerinden gerçekleşmektedir.

BKM işleticisi olduğu Yurtiçi Takas ve Hesaplaşma Sistemi adındaki ödeme sistemi ile banka kartları, kredi kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan işlemler dolayısıyla bankalar ve kart faaliyeti gerçekleştiren diğer kuruluşlar arasındaki ödemelerin gerçekleşmesi için gerekli takas ve mutabakat hizmeti sunmaktadır. YTHS’nin mevcut durumda 33 katılımcısı bulunmaktadır.

BKM‘ye ödeme sistemi işleticisi olarak faaliyet izni verilmiş ve söz konusu Karar, 19 Haziran 2015 tarih ve 29391 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Bankalararası kart merkezine üye bankalar

  • T.C. ZİRAAT BANKASI
  •  TÜRKİYE İŞ BANKASI
  •  FİNANSBANK
  •  YAPI VE KREDİ BANKASI
  •  TÜRK EKONOMİ BAKASI
  •  AKBANK
  •  GARANTİ BANKASI
  •  T. VAKIFLAR BANKASI
  •  INGBANK
  •  HALKBANK

Bankalararası Kart Merkezinin Görevleri Nelerdir ?

BKM kart ile ödeme yapmayı sağlar, nakit para olmadan ödemenin gerçekleştirilmesini destekler, bu işlemler için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırlar, platformları oluşturur, idaresinin sağlar ve geliştirir. Kuruluş kredi kartı veya banka kartı ile ilgili ödeme dışında kalan bazı işlemlerin gerçekleştirilmesini de sağlar. Bankalararası Kart Merkezi kar amacı gütmediğinden halkın da güvenini kazanmış bir kuruluştur.

Çeşitli prosedürleri hazırlayıp hayata geçirerek yeni uygulamalara da işlevsellik kazandıran BKM yurt içerisinde geliştirdiği uygulamalar ile bankalar arasında takas yapmaimkanını da tanır. Yurt içi ve yurt dışı bankalar arasında iletişim kuran aracı bir kuruluş olma misyonunu da üstlenmiş olan Bankalararası Kart Merkezi üye olan bankaları da yurt dışında temsil edebilmektedir.

BKM’nin en önemli görevi, bankalar arasında gerçekleşen olayları kayıt altına alır ve daha sonra kullanmak üzere bu bilgileri saklar, daha sonra kullanmadan kasıt ise müşterilerin olumlu yada olumsuz davranışlarını kayıt altına almaktır. Burada amaç müşterilerin başka bankalara yönelmesini engellemek yada ödemelerine karşı sadık olamayan ve ödemelerini zamanında yapmayan müşterilerin kredi notunu düşürmektir. Kredi notu düşen müşteri bir takım olumsuzluklarla karşı karşıya kalacaktır, yani müşterinin güven profili zarar görecektir ve tekrar kredi almak istediğinde zorluklar yaşayacaktır.

Tabi ki bu durumun aksi de mevcuttur kredi ödemelerini aksatmayan prosedürlere uyum sağlayan müşterilerin kredi notu yükselecektir ve tekrar krediye ihtiyacı olduğunda herhangi bir zorlukla karşılaşmayacaktır.Bankalar arası kart merkezinin başka önemli bir görevi ise müşterileri güvence altına almak ve banka kartı, kredi kartı işlemlerini olabildiğince hızlı hale getirmektir.

BKM’nin Merkezinin Amaçları Nelerdir ?

• BKM‘nin ilk amacı para transferini güvenli hale getirmek.
• İşlem maliyetlerini minimuma indirmek ve bir merkezden ilerletmek.
• Banka kartı ve kredi kartı kullanımını geliştirmek ve yaygınlaştırmak.
•Türkiye içerisinde Bankalar arası kart sistemini standartlaştırmak ve Türkiye’ye genelinde kurallar çerçevesinde yürütmek.
• Bu alanda yurt dışındaki merkezlerle iletişim kurmak ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek.

Bankalararası Kart Merkezinin Faydaları

BKM’nin en önemli faydaları başında bankalar arası para transferini hızlı ve güvenli hale getirmektedir. Ayrıca bütün müşteriler için ayrı ayrı sicil kaydı profili oluşturarak bankalar ve müşteriler arasında şeffaflık sağlar ve kötü niyetli müşterilerin kurumlara zarar vermesini önlemiş olur. Başka bir faydası ise bankalar arasında işlem yapılmasına olanak sağlamasıdır, çünkü eskiden böyle bir işlem yoktu pos cihazı hangi bankaya aitse sadece o bankaya ait kredi kartı ve banka kartları ile işlem yapılabiliyordu. Şimdilerde bankalar arası işlemler yapabilmek daha kolay hale gelmiştir.

Aynı durum bankamatikler içinde söz konusudur eskiden sadece sahip olduğumuz karta ait bankamatiklerden işlem yapabiliyorken şimdi ise bütün bankamatiklerden işlem yapabilmek mümkün. Bankalar arası kart merkezinin yeni kullanılmaya başlanan faydalı bir özelliği ise QR kod sistemidir, QR kod sayesinde müşteriler kartları olmasa bile mobil bankacılık vasıtasıyla ödeme yapabilir ve Atmler den para çekebilir duruma gelmiştir. Kısacası BKM hayatımızın çoğu alanında mevcuttur. Aynı zamanda tüketicilere oldukça faydalı hizmetler sunmaktadır.

 

Bir Cevap Yazın