Yeni Fed Başkanı Kim Olacak?

Yeni Fed Başkanı Kim Olacak?

Küresel piyasalarda son günlerde  en çok  merak konusu olan soru,  Fed’in başına kimin geçeceği. Donald Trump’ın yapacağı bu seçim,  Fed’in para politikası, Amerikan ekonomisi, doların değeri, küresel sermaye akışları gibi birçok açıdan büyük önem taşıyor.

Önceleri Trump beş kişiyi değerlendirdiğini ifade etmişti ancak son olarak hafta sonunda Amerika’nın  televizyon kanalı Fox News’e verdiği demeçte şu an Powell, Taylor ve Yellen’i değerlendirdiğini söyledi.

“Birçok insan Fed başkanlığı adaylarının, Powell ve Taylor olmak üzere ikiye düştüğünü söylüyor ancak çok beğendiğim Yellen’le de görüştüm. Onu gerçekten çok beğeniyorum. Dolayısıyla şu an değerlendirdiğim 3 kişi var” ifadelerini kullanan Trump’ın başkan adayını, 3 Kasım’da açıklayacağı tahmin ediliyor.

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün açıklaması beklenen Fed Başkanı’na ilişkin haber ve yorumlar yatırımcı kararları üzerinde etkili olmaya devam ederken, Fed Guvernörü Jerome Powell’ın atanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Analistler, bugün  Trump’ın yeni  Fed Başkanı’nı saat 22.00’de açıklamasının beklendiğini ifade ederek, BoE faiz kararı ve veri takviminin de takip edileceğini bildirdi. BIST 100 endeksinin dolar bazlı 29.800 direncinin TL bazında 113.200 puana denk geldiğini belirten analistler, bu seviyenin kırılması durumunda yükseliş isteğinin devam edebileceğini kaydetti.

Bir Cevap Yazın