Canlı Borsa Nedir?

Canlı Borsa Nedir?

Borsa İstanbul ve diğer piyasalarda oluşan fiyat ve miktarların anlık olarak izlendiği ekranlara canlı borsa denir.

Borsa İstanbul yönetimine başvuruda bulunup kabul edilen ve veri dağıtım sözleşmesi imzalayan şirketler canlı borsa yayını yapabilirler.

Ana dağıtıcılar ise; Borsa İstanbul yönetimine bir teminat ve kullanıcı başına olmak üzere ayrıca bir bedel ödeyerek canlı borsa verilerini dağıtabilirler.

Canlı borsa takibi yapmak büyük bir önem taşımaktadır. Daha önceleri seans salonlarında borsa seans saatleri düzenlenirdi. Çok kalabalık, gürültülü ve stresli ortamlarda canlı borsa takibi yapılmaya çalışılıyordu. Sonraları televizyonları tele-tex sayfalarından, telefon yada fax ile borsa takibi yapılmaya başlandı.

Günümüz teknolojisi ile canlı borsa ekranı takibi yapabilmemiz için pek çok alternatifler mevcut. Akıllı telefonlar, tabletler yada bilgisarlarla, borsa uygulamalarını indirerek bu işi kolaylıkla hallediyoruz.  İndirdiğimiz bu Borsa takip programları sayesinde anlık veri takibi ve,  piyasa hareketlerini takip edebiliriz. Anında işlem yapabiriz.  En önemlisi doğru canlı borsa verileri desteği sunan uygulamayı bulmaktır. Bazı canlı borsa takip programları gecikmeli bildirim yaparlar ve bunu bildirirler. Canlı borsa programı kurmadan önce bunlara çok dikkat etmeli anlık ve doğru veri paylaşımı yapan programı indirmeliyiz.

 iOS ve Android işletim sistemli cihazlarınız için AppStore ve Google Play üzerinden canlı borsa ekran takip uygulamalarına ulaşabilirsiniz. Ücretli veya ücretsiz olarak bu uygulamaları cihazınıza yükleyebilirsiniz.

 

Bir Cevap Yazın