Borsadan Nasıl Para Kazanırım?

Borsadan Nasıl Para Kazanırım?

Borsadan para kazanabilmek için iyi bir tecrübeye ihtiyaç vardır.  Deneyim ve tecrübe sahibi olmadan para kazanmak çok zordur.  Bu sebeple borsa da ister günlük, ister uzun vadeli kazanç elde edebilmek için kesinlikle deneyim kazanmaya çalışın.

İlk olarak yapacağınız şey piyasa araştırması yapmak olmalı. Para kazanacağınız piyasayı çok iyi tanımalı, piyasa takibini çok iyi yapmalısınız.  Alım satımlarda oluşan fiyat farkını iyi yakalayabilmelisiniz, fiyat değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan fırsatları kaçırmamayı iyi öğrenmelisiniz. Bu şekilde deneyimleriniz sonucunda kendinizi geliştirmiş olursunuz.

Teknolojinin hızla gelişmesiyle günümüzde borsa işlemlerini internet aracılığıyla uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz. İnternette sanal borsa hesapları programları bulunmaktadır. Bu programları bilgisayar yada telefonlarınıza indirerek sanal olarak borsadan kazanç elde edip edemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Böylelikle deneyimleriniz sonucunda tecrübe de kazanmış olursunuz.

Borsada günlük para kazanmak demek, anlık fiyat değişimleri, veri açıklaması gibi fırsatları değerlendirebilmek demektir. Borsada mantık düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan satmaktır.  Bunu başarabilmek için günlük fiyat hareketlerini değerlendirebilmeli piyasayı çok iyi takip etmelisiniz.  Açıklanacak bir verinin piyasa üzerinde nasıl bir etkisi olabileceğini çok iyi analiz edebilme bilgisine sahip olmalısınız.  Bu işlemleri yaparken başkalarının uyguladığı yöntemleri yapmak yerine kendi stratejilerinizi geliştirmelisiniz. Böylelikle uygun bir pozisyon oluşturabilir,  risklerinizi kontrol altına alarak güçlü yatırımlar yapıp  günlük iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

Borsada işlem yaparken kesinlikle sabırlı ve kararlı olmalısınız. Yorgun ve kafanızın karışık olduğu zamanlarda asla alım satım yapmayınız.  Hislerinize ve duygularınıza güvenerek hareket etmeyin. Fazla hisse senediyle çok fazla işlem yapmayın.  Hata yapma riskiniz artacak kayıplarınız kazançlarınızı götürecektir. Fiyatların en dip ve en yüksek seviyeleri gömesini beklemeyin. En dip ve en yükseği beklerken ortaya çıkan fırsatları kaçırabilirsiniz. Kendi geliştirmiş olduğunuz stratejilerinizle bilinçli olarak hareket edin ve kendi belirlediğiniz seviyelerden kararlı bir şekilde işlemlerinizi yapın. İşlemlerinizi yaparken belli hisseler hakkında bilgi toplayıp, yalnızca onları izleyerek çok fazla hisse senedi yerine, bir kaç tane hisse senediyle yaparsanız daha başarılı olursunuz.

 

Bir Cevap Yazın