Ürün İhtisas Borsası Kuruluyor

Ürün İhtisas Borsası Kuruluyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsası’nın ilerleyen dönemlerde faaliyete geçeceğine ilişkin resmi açıklama yapıldı.

Kısa süre içinde işlemlerine başlanacağı ifade edilen Ürün İhtisas Borsası hakkında, sertifika sahibi depolara konulacak olan ürünler ile elektronik ürün senetlerinin burada işlem göreceği anlatıldı.

Bu konuyla ilgili olarak tarım ürünleri kapsamında yapılan ticaretlerde de büyük yenilik sağlanacağı ifade edildi. Zemin hazırlama çalışmalarının yakın zamanda tamamlanacağı belirtilen borsa ile ilgili olarak, ülkeye derinliği gayet geniş olan bir ticaret alanı oluşturulacağı bilgisi verildi. Lisanslı depolara ilişkin olarak geride kalan iki senedir büyük hassasiyetle yaklaşıldığı belirtilirken, özellikle tarım ürünlerinin ticaretinde bu depoların aktif olarak kullanılması gerektiği söylendi. Bu depolara ilişkin olarak kiraların hükümet tarafından ödendiği belirtilirken, buralara taşınacak olan ürünlerin nakliye ücretinin bir kısmının da devlet tarafından karşılandığı ifade edildi. Açılacak olan borsadaki ürünlerin, normal borsadaki hisselerin işlem gördüğü gibi faaliyet göstereceğini belirten Bakan Bülent  Tüfenkci, şirketin ortaklığında 33 ticaret borsasının bulunduğunu belirtti. Bakan, gelecek yıldan başlayarak 2022 dönemine kadarlık sürece ilişkin olarak stratejik planlamaların yapıldığını kaydederek, bu amaçlar doğrultusunda hareket edildiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun teklif yazıları üzerine, 100 milyon lira sermaye ile kurmaya karar verdiği Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketi’nin merkezi Ankara’da olacak.

 

Bir Cevap Yazın