Dolar, Bugüne Düşüşle Başladı.

Dolar, Bugüne Düşüşle Başladı.

Küresel piyasalarda dolar/TL  dün test ettiği 3.83’lü seviyelerden bir miktar gerileyerek Bu güne 3.80 civarında başladı.

TL dün dolar karşısında kayıplar yaşamıştı.

TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı dün bir ara yüzde 1’i aşarken, dolar/TL de 3.83’ün üzerini gördü fakat 3.8180 seviyesinden günü kapatmıştı. Yine de Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinden de negatif ayrıştı ve tüm gelişen ülke kurlarının TL’ye karşı değer kazandığı görüldü.

TCMB Başkanı tarafından TL’ye karşı kısa vadeli aksiyon alınmayacağına işaret eden ifadelerin de bu duruma sebebiyet vermiş olabileceği belirtiliyor.

Akşam saatlerinde FED’in faiz kararı açıklandı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlük toplantı sonucunda,  politika faizini değiştirmeyip yüzde 1.00 ve yüzde 1.25 bandında tuttu.

Analistler bu karar rağmen aralık ayı için artış ihtimalini güçlü bulsa da dolar güne hafif bir düşüşle başladı. Analistler dolarda grafiği yukarı gösterse de 3.80 eşiğinde yorulma emareleri gösterdiğini, enflasyonun iyi gelmesi durumunda 3.75 seviyesine dek inebileceğini belirtiyor.

Kur kısa vadede bir süre 3,75 – 3,82 seviyeleri arasında dalgalanabilir. Ancak kısa vadede 3,82 seviyesi üzerinde tutunamaması durumunda 3,70 – 3,73 bandına doğru devam edebilir.

Bir Cevap Yazın